Меню

Адекватно, ефективно и еднакво за всички ли е онлайн преподаването?

Адекватно, ефективно и еднакво за всички ли е онлайн преподаването?

Майка съм на момче на 10 години (4 клас) и момиче на 8 месеца. Докато съм по майчинство реших да запиша курс по Дигитален маркетинг, който е с продължителност една година. Всичко беше наред и вървеше под строга организация. Голямото дете ходи на училище, аз оправям дома и гледам бебето, съчетавайки всичко това с ученето на нелеки предмети, полагане на изпити и подготовка на курсови работи (слава богу всичко е онлайн).

Дойде първата грипна ваканция – преживяхме го. След това втората и до днес... успявахме да се стиковаме, така че да мога да уча, докато не дойде дистанционното обучение... НЕ ме разбирайте погрешно, аз съм с две ръце ЗА такъв тип обучение, защото има много позитиви в него и образованието ни отдавна имаше нужда от тази свежа глътка въздух. НО! В нашето училище, с нашите госпожи, нещата се случват така – вечер изпращат 4-5 файла със задания за работа и чакат на следващия ден да им се изпрати готовия материал. Една от госпожите – по английски език, дори изрично предупреди да не изпращаме нищо. Тя щяла да го види, когато се върнат на училище – това се случва в столично училище. Всичко това изисква аз постоянно да съм около по-голямото си дете и да обяснявам новия материал и упражнения. В момента уча, но можеше да съм в работна схема.

Племенникът ми в Плевен учи във виртуална класна стая, с преподавател, който обяснява уроците и работи с децата. Родителите почти нямат ангажимент с него, освен за домашните.

Питам: адекватно ли е и еднакво ли е онлайн преподаването? Ефективно ли е за всички? Според мен всички класове трябва да са в общи виртуални стаи, лайф стриимове и т.н и да учат заедно с учителите си, а не с родителите, които работят, учат, гледат по-малки деца и имат домакинска работа! 

(авторката на това писмо пожела да остане анонимна)

COVID-19. Извънредните мерки наложиха извънредно различно ежедневие за всички. Споделете какво се случва при вас. Историите ви ще споделим според вашето желание – анонимно или с име. 

Пишете ни в месинджър или по мейл:
Каква е ситуацията при вас?
Как минава денят ви?
Как се справяте?
Кое ви спасява физически и емоционално? 

 

Още по темата

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с вашия термин или възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook