Меню

Факти за водата и хомеопатията

Факти за водата и хомеопатията

Някои интересни факти за водата и хомеопатията:

Молекулите на водата образуват различни форми под влияние на музика, мисли, думи и електромагнитно облъчване.

Това беше установено от японския учен д-р Масару Емото. Според изследванията му, водата има определена кристална структура, съставена от кластери и способност да запаметява информация. Той описва резултатите от своите експерименти в книгата  „Посланията на водата”.
 

При приготвянето им  хомеопатичните лекарства нямат нежелани ефекти благодарение на разреждането на субстанцията с вода.

Хомеопатията е метод за лечение, който най-общо казано стимулира естествената способност на организма да се самолекува. Хомеопатичните лекарства са приготвени от първична субстанция най-често от растителен, но и от животински и минерален произход, която многократно се разрежда с вода и се енергитизира чрез серия разтръсквания. По този начин крайните лекарствени продукти съдържат много малко, а при най-високите разреждания и нула молекули от изходната субстанция, затова те нямат нежелани странични ефекти и са безопасни за деца, бременни и рискови групи.
 

Разтворените във водата вещества действат не само при физически оплаквания, но и при емоционален и психически дисбаланс.

Критиците на хомеопатията твърдят, че такива лекарства са плацебо, но новите изследвания като тези на д-р Емото потвърждават, че хомеопатичните медикаменти са енерго-информационни стимули. Благодарение на способността на водата да запаметява информация за разтворените в нея вещества, те действат на фино ниво на организма и повлияват не само физически оплаквания, но и емоционален и психически дисбаланс.
 

Течните хомеопатични лекарства са по-чувствителни към електромагнитни излъчвания от телефони, компютри и към вещества със силни миризми като мента, камфор, кафе и се съхраняват далеко от такива източници

Според изследванията на д-р Емото, електромагнитното облъчване разрушава кристалната структура на водните молекули.


Двайсет минути преди и след приема на хомеопатични лекарства не се приема храна, напитки, вода

Когато се приемат хомеопатични лекарства се препоръчва да се намали кафето и алкохола и като правило 20 минути преди и след като се вземе лекарството не се приемат храна или напитки. Това е важно, защото гранулите или капките се поставят под езика, тъй като по този начин се абсорбират по-добре от тялото. Течните форми са по-подходящи за малките деца, които все още не могат да смучат таблетки и гранули.


Процесите на стареене на организма са свързвани и с намаляване на количеството вода в тялото и създаване на кисела среда. 

Всеизвестен факт е, че човешкото тяло съдържа голям процент вода и тя е от изключителна важност за нормалното протичане на жизнените функции. Водата е среда за клетките, разтворител и транспортно средство. Продължителното обезводняване води до сухота на кожата и лигавиците, образуване на камъни и пясък, алергии и редица други заболявания. Пиенето на вода е важно за доброто храносмилане, изчистването на клетките от отпадните вещества и др., като приемането на други напитки не може да замени необходимото количество вода за тялото.

 

Списъкът с интересни факти е отворен за допълване.

 

 

 

Още по темата

 • Как точно се разболяваме от грип?

  Как се заразяваме? Как да се борим с вирусите на грипа? Можем ли да се предпазим? Как да се лекуваме?

 • Как се лекува грип

  Как да разпознаем грипа и неговите усложнения? Как се лекува грипа? Имуностимулатори, справяне със симптомите, препарати против грип. Хомеопатия.

 • Хомеопатия и хрема

  Хомеопатичните препарати, които можем да препоръчаме са много и зависят от характеристиките на хремата - кои са те - прочетете тук. Познаването на най-често използваните...

 • Таблица - от хрема до пневмония

  Симптоми, за които да следите + какво да направите, когато видите, че детето има хрема, кашлица, температура, общо неразположение. Ако навреме откриете някои симптоми,...

 • Хомеопатия и температура

  Когато температурата е повишена, подборът на хомеопатичен медикамент, с помощта на който да противодействаме  се извършва индивидуално. От какво се определя и как се...

 • Хомеопатия при атопичен дерматит

  Един от методите, които могат значително и трайно да облекчат оплакванията на страдащите от атопичен дерматит е хомеопатията.

 • Хомеопатия и възпалено гърло

  Хомеопатията позволява бързо и ефикасно облекчаване на симптомите на възпаление на гърлото като се прилага самостоятелно или като терапия, допълваща антибиотичното лечение...

Публикации

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook