Меню

Рубрики

Фондация „За нашите деца“ помогна на майка да преодолее трудностите и да прибере детенцето си у дома

Нина беше на два месеца, когато дойде при нас в Детска къща, родила се недоносена, едва 1900 гр. и в недобро здравословно състояние. Съмненията на лекарите бяха, че то е в следствие на здравословните проблеми на майката Деница, която притеснена дали ще се справи с грижите за малката принцеса пожелала да я остави на грижите на държавата, но не спряла да се интересува от нея.
Поехме Нина и я обградихме с цялата любов, която можехме да й дадем, за да се чувства добре. Грижихме се за нея, но не забравихме и че най-добрата среда за нея е родната, че няма по-добра от майчината ласка.
Затова се ангажирахме с нелеката задача да подкрепим Деница да се справи с проблемите си, да добие увереност, че може добре да се грижи за детето си. Свързахме се с нея и освен, че й осигурихме възможност да вижда детето си когато пожелае, започнахме да я консултираме. Съветвахме майката как да се справи с грижите за бебето. Непрекъснато насърчавахме контакта между майката и детето. С наша помощ, Деница стана по-уверена, гушкаше и говореше с любов на Нина, когато я посещаваше. Това й помогна да се привърже силно към нея, а подкрепата ни я мотивира да подобри състоянието си, за да получи възможността да отведе Нина в къщи. Така дойде денят, в който с наша помощ Деница взе дъщеря си при себе си.
Ние с радост изпратихме Нина у дома. Щастливи сме, че усилената работа на екипа на Детска къща върна още едно бебче при мама. Ние осигурихме подкрепа и помощ на майката, за да може тя да задържи детето си и да го отгледа в семейна среда, защото няма нищо по-хубаво за едно дето от майчината любов и ласка.

Още по темата

Публикации

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Доброволно изтегляне на дигитален видео монитор Philips Avent (SCD620) 

Като предпазна мярка Philips доброволно изтегля и обезщетява притежателите на този модел. Прочети повече...

Харесай ни във Facebook