Меню

Рубрики

Форум Бременност и Детско здраве

Форум Бременност и Детско здраве

Предстои десетото издание на Форум бременност и детско здраве – инициатива на здравния портал Puls.bg, която от 2013 г. събира водещи специалисти в областта на майчиното и детско здравеопазване и бъдещи и настоящи родители в едно реално пространство, където поставяме най-добрия опит в грижите за здравето на децата ни. Юбилейното издание на най-голямото събитие, посветено на бременността, раждането и грижата за детето, ще се проведе на 20 и 21 април в зала 3 на НДК, под патронажа на Столична община.

Като родители се сблъскваме осезаемо с недостатъците на здравната система, но тя ни дава и възможност за избор и решение на всеки казус, пред който сме изправени.

За да получим най-добрата грижа според собствените ни критерии и ценности, се налага да бъдем активни и информирани. Така ще можем обективно и реалистично да се ориентираме в условията и направим съзнателния си и отговорен избор на родители. Това е ключът към благополучието ни за собственото ни здраве и това на децата ни.

За предстоящото събитие организаторите отново са подготвили:

  • Срещи с опитни специалисти, от които можете да получите достоверна и адекватна на съвремието ни информация, поднесена на достъпен език;
  • Отговори на въпроси, за които времето в кабинета невинаги стига, включително и на неудобните;
  • Базисни знания за поддържане на добро здраве на бременната, детето и семейството;
  • Онагледени практични съвети;
  • Ориентир за иновации в медицината, касаещи майчиното и детско здравеопазване;
  • Разбулване на публични митове с логично обосновани аргументи с добро намерение;
  • Специфични теми, касаещи здравето и благополучието на детето.

 

Първият ден на Форум бременност и детско здраве ще се фокусира върху важните моменти в развитието на новия живот преди и по време на раждането. Кои ехографски изследвания са днешният златен стандарт при проследяването на бременността – на този въпрос ще отговори акушер-гинекологът д-р Кристина Чачева. Проф. д-р Алексей Савов, началник на Националната генетична лаборатория, ще разкрие пред аудиторията детайли за т. нар. неинвазивни ДНК пренатални тестове (тестове преди бременността), с които се изследва здравето на бъдещото бебе. Проф. д-р Иван Костов ще разгледа етапите на раждането и разясни смисъла на прилаганите интервенции в хода му. За информирания избор при раждането ще говори водещият адвокат по медицинско право Мария Шаркова. Темата за социалните придобивки, които родителите могат да използват при появата на новия член от семейството, ще засегне Александър Миланов.

Освен полезна информация бъдещите и настоящи родители ще имат възможност да се срещнат и с популярни личности, които сме свикнали да гледаме на екран или да слушаме по радиото. Водещата на новините по Bulgaria ON AIR  Десислава Атанасова и радиоводещият Симеон Колев ще се покажат в по-различна светлина, споделяйки своя опит в родителството. Известната влогърка Антоанет Пепе, която има хиляди последователи в социалните мрежи и всекидневно споделя пред тях някои тънкости и предизвикателства с родителството, също е част от светския панел на юбилейното 10-о издание.

Вторият ден на Форум бременност и детско здраве  ще акцентира върху грижите за детето. Д-р Йордан Георгиев ще очертае задължителните ключовите моменти, през които трябва да премине първата среща с педиатъра. Доц. д-р Лалка Рангелова ще коментира основните стъпки и съвременни предизвикателства в захранването на бебето. Д-р Василка Юрукова ще сподели какво още може да се крие зад кожните алергии при децата. И този път Форум бременност и детско здраве е приготвил забавления, игри и награди в интерактивните си панели. 

На 21 април, в рамките на форума, ще бъдат наградени и победителите в класацията на Puls.bg „Специалистите, на които имам доверие“. За трета поредна година инициативата ще отличи спечелилите доверието на родителите медици в областта на майчиното и детско здравеопазване и родилните отделения от цялата страна.

Пълна информация за събитието – програмата, лектори, награди и локация може да намерите на www.events.puls.bg, където може да се регистрирате безплатно. Новини за форума може да намерите и на https://www.facebook.com/ForumBremennost/ и на https://www.instagram.com/forumbremennost/

Партньори на Форум бременност и детско здраве са Philips Avent, Future Health, МБАЛ „Надежда“, Cells4life, SelenaCells. УМБАЛ Александровска“, Медикъл Дент, iRobot и Биорегенерация.  

Медийни партньори на събитието Форум бременност и детско здраве са Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata, Az-deteto, Tialoto.bg; Кино Арена, Радио Family, сп. 9 месеца; Новите родители, Първите седем, Дневникът на мама и татко, Bebok.eu, Mama Ninja, Mama mia, София играе, Streamer.bg.

 

Още по темата

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Доброволно изтегляне на дигитален видео монитор Philips Avent (SCD620) 

Като предпазна мярка Philips доброволно изтегля и обезщетява притежателите на този модел. Прочети повече...

Харесай ни във Facebook