Меню

Грижи за зоната около пелената

В урината има амоняк, който би могъл да раздразни кожата, а във фекалиите има ферменти и микроорганизми, които биха могли да я инфектират, както и да доведат до инфекции на пикочните пътища. Често възпаленото, зачервено дупе на детето не е израз на алергична реакция към дадена марка пелени, а се дължи на неправилни грижи.

 

За да избегнете това следвайте следните прости правила:

Сменяйте пелената веднага след изхождане на бебето по голяма нужда. Измийте го на течаща вода с измивна формула с рН5,5.

Водата трябва да пада най-напред върху миещата ръка и никога директно върху детето. Така ще предвидите навреме евентуалните резки температурни колебания на течащата вода. Преди да поставите детето под водната струя с помощта на лакътя си проверете дали водата е достатъчно топла. Усещането там трябва да бъде приятно хладко- нито студено, нито горещо. Дланите не са критерий – когато на тях им е топло, на лакътя е горещо. А това, което ще изпита бебето е това, което усещате при лакътя.

Сменяйте еднократната пелена на всеки 3-4 часа, за да предпазите нежната бебешка кожа от неблагоприятното въздействие на амоняка в урината. Можете да почистите с мокри кърпички всичко, което е било затворено от пелената.

Непосредствено преди да поставите еднократната пелена, намазвайте с подходящ крем с рН5,5 и балансиран липиден и воден състав.

 

 

Още по темата

Публикации

  • Съвети при къпане и тоалет

    Бебешката кожа след раждането е в пъти по-тънка от кожата на възрастен, съдържа големи количества вода в...
  • Съвети при къпане и тоалет

    Бебешката кожа след раждането е в пъти по-тънка от кожата на възрастен, съдържа големи количества вода в...

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с вашия термин или възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook