Меню

Рубрики

Най-вълшебният разговор между майка и дъщеря

Най-вълшебният разговор между майка и дъщеря

Казвам се Надежда и съм майка. Благодарна съм и за двата факта. Името много ми е помагало в безброй ситуации, когато се е налагало “да се хвана за косата и да се изтегля на повърхността” като Барон фон Мюнхаузен. А майчинството е Дар! Дори когато нещата са различни от общоприетото, дори когато детето е прекрасно, обичливо, вълшебно и с “етикет” синдром на Даун. Абревиатурата СД, която толкова ме потискаше, я преформатирах на Слънчеви деца и оттогава всички ги наричат така.

Преди два дни видях в социалните мрежи, че октомври е посветен на осведомеността на обществото за всичко, свързано със синдрома на Даун, и с радост популяризирах информацията, доволна, че освен официалния празник (21.03) си имаме цял месец от годината. Възприех го като подарък, защото дъщеря ми е родена през него, виждам в това един добър повод за съзнаване, усещане и споделяне на света на хората със синдром на Даун. В България още не е известно съществуването на Този Специален Месец, както правилно отбеляза един приятел. Той намекна, че това е работа на медиите, аз го контрирах, че би могло да е личен принос на всеки от нас, родителите, роднините, приятелите, познатите и “симпатизантите”. Точният ми отговор гласеше: “Не знам за медиите, но ако всеки от нас говори, показва, обяснява, приема и подкрепя слънчевите хора през този месец, а и през всички останали, може би с по-бавна скорост от медийната, но ще настъпи моментът, в който всички ще знаят защо Октомври е специален.”

И ако вие вече знаете какво представлява синдромът на Даун, много се радвам да добавя още един щрих към невероятната и необятна същност на тези докоснати от Бог създания чрез споделянето на снощния разговор с дъщеря ми. А ако още никога не сте чували за слънчевите деца, особено ми е приятно, че първото ви впечатление ще бъде точно това.

 

Най-вълшебният разговор между майка и дъщеря:

Аз: Обичам те, Магичка!

Тя: Аз теб още повече, мамо! Гордея се с теб!

 

Честит месец на осведомеността за всичко, свързано със синдрома на Даун!

Мила дъще, аз се гордея, че си моя рожба и ме избра!

 

Да, Маги е възможно да не стане ядрен физик, нито хирург, но е най-щедрото, мило, чистосърдечно и слънчево създание на света наред с много други и знам, че по най-светъл и искрен, единствено неин, неповторим начин докосва всеки по пътя си!

П.П. До момента е дала заявка да стане: балерина, художник, готвачка, собственичка на ресторант, космонавт и кмет, подкрепям я, каквото и да избере, а ако мен ме няма, сигурна съм, че ще намери подкрепа свише, защото Маги може всичко и е доброта в чист вид!

Още по темата

 • Колики

  Коликите протичат с различна тежест и продължителност, но могат да достигнат и до 3-4 часа. Бебетата на кърма са с по-леки колики с по-малка продължителност. Кога започват...

 • Повръщане при бебетата

  Бебетата повръщат лесно. При повръщането, храната излиза с по-голямо или по-малко усилие от устата, често и от носа на бебето. То става неспокойно, плачливо и уплашено.

 • Оригване и връщане на храна

  След всяко хранене е добре е да помогнете на бебето да се оригне и така да отдели погълнатия по време на храненето въздух. Хранените с биберон имат нужда да се оригват...

 • Гастроезофагеален рефлукс

  Необясним плач и раздразнимост, хълцане и нарушение в съня, увреждане на зъбния емайл могат да са свързани с гастроезофагеален рефлукс. Какви са причините, симптомите и...

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с вашия термин или възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook