Меню

Изберете възраст

Много гладната гъсеница

Много гладната гъсеница

Много гладната гъсеница


Издателство: Funky Book


Историята на „Гладната гъсеница" е семпла, но образователна. Тя съчетава забавна игра, истинска история, прекрасни илюстрации и уникален дизайн. Пътят на малката ненаситната гъсеница,
която се храни с една ябълка, две сливи, три круши и т.н., в дните от седмицата, е преплетен с метаморфозите през които минава живота ѝ, докато се превърне в красива пеперуда.

 

Една от най-продаваните книги за деца на всички времена е вече и у нас!

Познатата по цял свят класическа детска книга „The Very Hungry Caterpillar“ печели милиони любители със своите ярки и цветно колажирани илюстрации и една на пръв поглед семпла история за живота. Вътре под кориците й тази история се превръща необятна вселена, изпълваща децата с неспирно желание да изследвт и изучават света, защото МНОГО ГЛАДНАТА ГЪСЕНИЦА е един истинскси пътеводител за детето в света природата.

Популярната „The very hungry caterpillar” се появвява на бял свят през 1969 година и почти половин век, разказът за малката гъсеничка, която се превръща в красива пеперуда обикаля света на децата и остава своя отпечатък в милиони семейства. Книгата е преведена на над 60 езика и са продадени над 30 000 000 копия, не случайно за нея се казва, че от създаването й до днес на всяка минута се продава по едно копие някъде по света.

Историята на гладната гъсеница е и един от най-добрите инструменти за учители, родители, будители – за всички, които искат да са част от израстването на децата ни и възпитаването на любовта към книгата. Със своите примамливо проядени от гъсеницата дупки, тя привлича децата да сложат пръстчета и да изследват фантастичния й свят. Този класически разказ по същество е една иключително образователна платформа и същевременно забавна и увлекателна история, която грабва децата и ги пренася от началото до самия й край.

Пътят на малката ненаситната гъсеница, учи децата на това да броят, да проследяват дните от седмицата, да обръщат внимание на храната, да разберат метморфозите на живота и жизненият цикъл на гъсеницата, през които минава живота й за да се превърне в красива пеперуда. Освен това тя е и учебник по изкуство, защото илюстрациите на Ерик Карл са създадени чрез техниката на колажа, чрез използването ръчно рисувани документи, които са порязани, наслоени и оформени, така че да се създаде това колоритно произведение на изкуството.

„Много гладната гъсеница“ е едно рядско срещано явление!

Тя съчетава у себе си забавна игра, истинска история, прекрасни илюстрации и уникален дизайн.

Тя е от онзи тип книги, които растат заедно с детето, защото веднъж дошла в домашната или училищна библиотека тя създава безгранични възможности за образование, игри и творчески занимания.

Тя е своеборазен практически наръчник за преподаване на урока за живота, но по детски, чрез игра и усмивки – защото това е начинът по-който учат децата, чрез преживяване, това е и начинът да посеем любовта към книгите.

Трейлър, с четене от самия автор, може да намерите тук: https://www.youtube.com/watch?v=vkYmvxP0AJI

Книгата можете да намерите във всички големи книжарници - Гринуич, Буктрейдинг, Ориндж, Сиела, Хеликон, Genessis,  както и в онлайн магазините на Ozone.bg, store.bg, Laika.bg

За повече информация посетете нашата фейсбук страница

Още от Funky Books

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с вашия термин или възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook