Меню

Изберете възраст

Натисни точката

Натисни точката

Българските деца и техните родители могат да се насладят на уникалната по рода си детска образователна книжка – „Натисни точката“ с автор Ерве Тюле.

Изключителният Ерве Тюле е от авторите на детска литература, с който срещнеш ли се веднъж остава завинаги в сърцето ти. Той е илюстратор, художник, рекламист, но най-вече баща на двама синове и една дъщеря, от които черпи вдъхновението си и любовта към дестката литература. От 1994 година до днес Ерве Тюле създава над 60 книги за деца, които са истинска революция в областта на детската образователна литература

„Натисни точката“ е завладяващата интерактивна книга, която достойно заема своето челно място като книга на годината.

Към днешна дата световният бестселър „Натисни точката“ е в топ 10 на най-продаваните детски книги, издадена на 36 езика и продадена в над 1,800,000 копия по света.

Преведена, търсена и обожавана от децата в 36 страни „Un Livre“ е едно истинско съкровище в детската литература, което вече е достъпно и на български език – като „Натисни точката“.

Не случайно е одобрена от Министерство на образованието във Франция и е част от методологията на обучение.

Тя завладява с изчистените и семпли изображения. Всичко е сведено до една точка, която прави вълшебства. Тя има способността да се размножава, да се движи в пространството, да се подрежда по различен начин, да се уголемява или смалява. Реално точката може всичко, стига детето да участва в процеса и да й съдейства.

Това е книга за цялото семейство, която ангажира децата да я прелистват отново и отново. Силна и много цветна, визуалната вселена, която Ерве Тюле създава, оставя малко място за текст. Картините му някак предизвикват думите ... помагайки на най-малките да развиват езикови умения.

Това е книга за силата на въображението, това е книга за силата и потенциала на мисълта, това е книга без предразсъдъци. Някои казват, че е книга за деца. Но в нея няма пъстри и претрупани илюстрации, няма сюжет и история, няма издаващи звуци бутончета, капачета криещи тайни картинки, няма елементи за издърпване. Няма дори герои. Защото главният герой си ти - читателят на книгата. Всички - и големи и малки замлъкват и гледат с интерес какво се случва. Децата се вдъхновяват от точката, с радост и въодушевление натискат, потупват, разтърсват, духат, пляскат заедно с книгата и искат да я четат отново и отново.

Децата започват да обичат книгите когато ги запознаем с книги, които говорят на техния език, книги, които възпитават усет към красивото, книги, които провокират към действие и развихрят въображението, книги, които показват на детето, че светът на изкуството е забавен и достъпен, книги, които са интересни и вдъхновяващи. Защото четенето е забавно и нека да се забавляваме заедно с децата си!

 

За повече информация посетете нашата фейсбук страница

Още от Funky Books

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с вашия термин или възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook