Меню

Бременност 7-9м

Бременната и майката

Възраст: Бременност 7-9м

Каквото зависи от вас

Спомнете си за изборите, чрез които "програмирате" здравето на вашето дете през целия му живот – "Петте кода на здравето". Решаващо е програмирането през бременността, следвано от периода от раждането до втората година – общо "Първите 1000 дни." Макар в центъра на тези избори да е майката, те зависят много и от таткото и обкръжението. Все повече, таткото и останалите ще бъдат преки участници в грижите за бебето. За това е време заедно да започнете да мислите и за важните избори, касаещи пряко детето. Тук само ще ви подсетим за тях, и доколкото е възможно, ще ви захранваме с информация.

Кодове на здравето на вашето дете 

1. Как да се грижите за себе си и семейната атмосфера

2. Как да родите

3. Как да храните детето си 

4. Как да се отнасяте и да си взаимодействате с детето

5. Как да наблюдавате и стимулирате неговото здраве и развитие

Вашето дете ще получи по един пълен комплект гени от мама и татко. За някои неща ще се активизират, т.е. експресират майчини гени, за други – бащини, докато другите ще "замълчат". Лошо хранене или семеен климат още преди раждането могат да отключат някои гени на заболявания, които иначе биха замълчали. Валидно е, разбира се и обратното – да закодирате доброто здраве например! Да ви припомним за програмирането:

“Програмирането е процес, при който специфичен стимул или въздействие в критичен период на развитието, може да има дълготрайни положителни или отрицателни здравни ефекти.”
Проф. A. Лукас

Обратно към начална страница - "Бременност 7-9м".

Още по темата

Харесай ни във Facebook