Меню

9 месеца

Хранене и здраве

Възраст: 9 месеца

Нужда от повече протеини

Ако кърменето продължава ... 

от Христина Янева-Хедра

Приемът на твърди храни при повечето деца продължава да се увеличава с порастването – а количеството кърма, от което имат нужда, намалява пропорционално. Вследствие на намаленото количество мляко може с изненада да установите, че напълно е изчезнало усещането за рефлекса на потичане и не винаги можете да разберете дали детето наистина нещо гълта.

Вашето порастващо детенце суче във все по-акробатичен стил, който на моменти прераства буквално в агресия към гърдата. В този период започват да се появяват някои дразнещи навици като склонността на детето да чопли бенки или да си играе с другото зърно по време на кърмене. Важно е да му предлагате алтернатива – напр. да си държи нещо в ръчичката, докато суче, или да покривате неизползваната в момента гърда, за да обезкуражавате играта с нея.

Хранене

В периода до 1 годинка е важно да предлагате повече протеини (белтъчини). Те помагат на детето да расте. Добре е да се предлагат при обедното хранене. Протеини има в месото и бобовите (белена червена леща, белен нахут и др). 

Ако детето ви често има запек, включвайте в менюто му по-често храни, съдържащи повече влакнини (фибри). Те представляват несмилаемата част от храната с растителен произход. Липсата им може да предизвика нарушен дисбаланс на чревната флора и съответно запек, натрупване на токсични вещества от недобре преработената храна и др. Има два основни вида диетични фибри – разтворими и неразтворими. Неразтворимите са тези, които улесняват отвеждането на отпадните продукти от червата, подпомагат храносмилането и преминават през червата и стомаха по-бързо. 

Източници на неразтворими влакнини: пълнозърнеста пшеница, пълнозърнести пшенични трици, ядки (ако предлагате ядки трябва да са смлени, под формата на масла или други детски храни), ечемик, кафяв ориз, булгур, тиквички, целина, броколи, зеле, домати, моркови, краставици, зелен боб, тъмно-зеленолистни зеленчуци, кореноплодните зеленчуци. Прочетете

Melilax Pediatric

                                                     

АКТИВЕН КОМПЛЕКС ОТ РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ МЕД И ПОЛИЗАХАРИДИ ОТ АЛОЕ И СЛЕЗ

За кърмачета и деца
6 микроклизми за еднократна употреба, от 5 g всякo    

Показания

Melilax Pediatric е подходящ за лечение на запек при деца и кърмачета, също и при наличие на висцерална чувствителност (като например в случай на раздразнен колон), рагади и хемороиди. Продуктът освобождава червата и намалява неприятните усещания, раздразнението и възпалението, които се проявяват в случай на запек.
 

Как действа

Melilax Pediatric обединява балансиращото очистително действие със защитното и успокоително действие по отношение на ректалната лигавица.
Двойното действие на Melilax се постига благодарение на PROMELAXIN, активен комплекс от различни видове нектарен мед и манов мед, специално селекционирани и обработени въз основа на тяхното съдържание на монозахариди, полизахариди и меланоидини, обогатен с полизахаридна фракция от алое и слез.
 

Дозировка и начин на употреба

Вижте информационната листовка.
 

Предупреждения: да не се използва при установена свръхчувствителност или индивидуална алергия към една или повече съставки. В случай на продължителен запек е важно да се консултирате с лекар, за изключване на други заболявания. Микроклизмата е за еднократна употреба и поради това не трябва да се използва повторно, ако е използвана половин доза,
като например в случай на кърмачета.

 

Състав

Активни вещества 73,2% Promelaxin - активен комплекс от различни видове мед и полизахариди от алое и слез; титър в: монозахариди ≥ 50%, полизахариди (молекулно тегло > 20 000 Dalton) ≥ 0,3% Освен това съдържа: водно-глицеринова смес, лимонов сок, есенциално масло от лавандула.

 

Прочетете внимателно информационната листовка и инструкциите за употреба

Повече за Melilax Pediatric

 

Производител: Aboca S.p.A. Societa Agricola, Италия

Дистрибутор: Софарма Трейдинг АД, ул. Лъчезар Станчев 5, Софарма Бизнес Тауърс, сграда А, ет 12, София 1756 

Обратно към начална страница - "9 месеца".

Още по темата

  • Белтъчини

    Белтъчините (протеините) имат особено голямо значение за растящия детски организъм. Те имат висока биологична стойност, която идва от аминокиселинния им състав и степента...

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook