Меню

Изберете възраст

Пакет 7 уебинара “Грижа, граници и самостоятелност” с Татяна Добрева

 • Сдружение "Институт за прогресивно образование"

14 май 14:00

от 12 май до 18 юни

ПЛАТЕНО

Предлагаме Ви пакет от 7 поредни уебинара на цената на 5!

ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

Запазете датите във Вашия календар:  7, 14, 21, 28 май, 4, 11, 18 юни 2020 г.

НОВО!!! Ако сте пропуснали началната дата и искате „да се включите в движение“ – регистрационната форма е отворена,  а всеки пропуснат уебинар ще Ви изпращаме на запис.

 

Организационни детайли:

За да бъде пълноценно преживяването е важно последователното включване в уебинарите!

Обучител: Татяна Добрева, психолог, консултант по програмите на д-р Томас Гордън за Успешни родители, учители и младежи.

Кога: 7 поредни четвъртъка от 14:00 до 15:30 ч. – 7, 14, 21, 28 май, 4, 11, 18 юни 2020 г.

Специална пакетна цена: 150 лв. за 7 срещи (цената на един уебинар е 30 лв., специалната ни оферта е 2 безплатни уебинара).

Програма на 7-те поредни уебинара:

 1. Работа с 3Д компаса “Грижа, граници, самостоятелност”. Свързване с детето, със себе си и с момента тук-и-сега  и “четене” на ситуацията с оглед избор на подходяща стратегия. Изборът – кога да действаме, следвайки своята родителска интуицията и кога да опитаме стратегия, която е в “процес на развиване”.
 2. Помощ! Детето се тръшка, тъгува, много пасивно е или агресивно… Първа помощ за родители: Как да подкрепим детето, когато преживява особени или трудни за него емоции, ситуации? Каква подкрепа да окажем, за да може детето да се свърже със собствените си ресурси, като така гради положителна оценка за себе си и развива представа за заобикалящия го свят като добро място за живеене.
 3. Положителна семейна среда. Значението на семейните игри и занимания, на времето, прекарано по приятен и не винаги структуриран начин за здравата психика на децата и за изграждане на техния социален и емоционален капацитет. 
 4. Границите – как по уважителен начин да въвеждаме границите и важните за семейството правила. Как да подкрепим детето в неговата среща със света извън дома и с културата, в която живеем.
 5. Танцът на плодородието – как балансираме в ситуации, които изискват използване на повече от една родителски стратегии. Грижа за собственото емоционално състояние, за да ни усеща детето стабилни и приемащи в ролята ни на родител.
 6. Конфликтите между децата в семейството или между родител и дете/ юноша. Висшият пилотаж – намиране на решение, което е оптимално за всички засегнати, така че “и вълкът сит, и агнето цяло”. Или решаване на конфликтни ситуации по метода “печеля – печелиш”.
 7. Практика, целеполагане с мярка и окомплектоване.
Дати на събитието
 • от 14.00 ч. на 14 май до 15.30 ч. на 14 май
 • от 14.00 ч. на 21 май до 15.30 ч. на 21 май
 • от 14.00 ч. на 28 май до 15.30 ч. на 28 май
 • от 14.00 ч. на 4 юни до 15.30 ч. на 4 юни
 • от 14.00 ч. на 11 юни до 15.30 ч. на 11 юни
 • от 14.00 ч. на 18 юни до 15.30 ч. на 18 юни

Издателят на "Дневникът на мама и татко" Римембранд ЕООД не носи отговорност за качеството и осъществяването на представеното събитие или услуга, както и за последвала промяна в неговите параметри, дата, час на провеждане и др.

Вижте други

ПлУвАм с МаМа и ТаТи

28 септември 17:00

ПлУвАм с МаМа и ТаТи

ПлУвАм с МаМа и ТаТи

World class spa & fitness - ул. Ралевица 38, хотел Olives - ул. Христо Вакарелски 1А, Spark - ул. Рачо Петков - Казанджията 4, сграда 16/3

Етикети: безопасност, емоционална интелигентност, игра, изкуство, интелигентност, музика, общуване, ранно детско развитие, социални умения, спорт, татковци, физическа активност

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook