Меню

Изберете възраст

СИЯЙНА ВИРТУАЛНА ЗАНИМАЛНЯ

 • Образователен център СИЯЙНИ

18 май 16:30

от 18 май до 29 май

Елате в нашата СИЯЙНА ВИРТУАЛНА ЗАНИМАЛНЯ до 29 май!

А след това от 1 юни започваме на живо нашата богата, целодневна лятна програма.

Каним всички деца (от 6 до 11 години) и родители, които желаят да се впуснат с нас в ключовата и особено жизненоважна тема ПРИРОДАТА - НАШ ДОМ.

С радост продължаваме ОНЛАЙН СРЕЩИТЕ си ВСЕКИ ДЕН от 16:30 до 18:00 ч. (най-късно) в платформата ZOOM. Възможни са посещения само на избрани от Вас занимания, като първите 3 са безплатни.

Предлагаме на Вашето внимание цялостната ПРОГРАМА по дни за 2-те седмици от 18 до 29 май на тема "ПРИРОДАТА - НАШ ДОМ, с която децата ще могат да преминат през всички наши сияйни курсове и да получат познания, с които ще разширят своя кръгозор и ще разгърнат своя творчески потенциал.Тя е описана е най-долу или може да последвате линка към нашата фейсбук страница, където също ще може да се запознаете с нейното съдържание.

СРЕЩИ С ИЗКУСТВОТО
ФЕНТЪЗИ АРТ
ТЕАТЪР
ОПОЗНАВАНЕ НА ГЕНИЯ В НАС
ЗАГАДКИТЕ НА СВЕТА

ХРАНА ЗА РАЗМИСЪЛ
ДВИЖЕНИЕ НА ТЯЛОТО

Въпреки че ние имаме една водеща глобална тема: ПРИРОДАТА - НАШ ДОМ, тя всеки ден се  допълва и надгражда с всяко следващо занятие.

Първоначално всяко дете може да се включи безплатно в 3 избрани занятия. След това за всяко единично занятие се запаща по 7 лв., като минимума е включване в 5 избрани занятия. При желание детето да участва цялостно в програмата на Сияйна виртуална занималня за 1 месец таксата е 125 лв.

Допълнително предлагаме: 

Индивидуални уроци по АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.

Индивидуална работа С УЧИТЕЛ по УЧЕБЕН МАТЕРИАЛ

Можем да отговорим на ИНДИВИДУАЛНИТЕ НУЖДИ на всяко дете. Необходим е предварителен разговор, за да уточним как можем да Ви бъдем максимално полезни.

За да получите повече информация и ДОСТЪП до нашите срещи в 16:30 часа, моля свържете се с Ирена Пейкова на телефон: 0894 235 376 или на e-mail: center.siyayni@gmail.com, за да получите поканата в ZOOM.

Очакваме Ви с радост!:)

***

ПРОГРАМА- 18-29 май 2020

ПОНЕДЕЛНИК -18 май- ПРИРОДАТА НАШ ДОМ

Ще вникнем в ПРИРОДАТА – в ЖИВОТА. Дълбоко ще се замислим какво е това ПРИРОДА? С какво се занимава науката ЕКОЛОГИЯ? Кои са основните природни ЕЛЕМЕНТИ и как те си взаимодействат хармонично в заобикалящия ни свят? Ще си поговорим за това каква е била природата преди хилядолетия, векове и каква е СЕГА. Ще изброим основните  ОТГОВОРНОСТИ, които ние хората имаме към заобикалящия ни свят. И накрая ще се опитаме заедно да обхванем основните понятия, които е изключително важно да знаем за нашия истинския ДОМ - ПРИРОДАТА!

ВТОРНИК -19 май- ЧОВЕКЪТ КАТО ЧАСТ ОТ ПРИРОДАТА

Основната тема ще сме самите НИЕ - нашите родители,близки, приятели и всички познати и непознати хора на Земята, защото фокусът ще бъде върху ЧОВЕКЪТ като част от  природата. Ще научим защо човека е част от природата, ще разберем интересни неща за себе си, откривайки,че човекото ТЯЛО е една огромна БИО СИСТЕМА, част от голямата природа. Ще можем да си отговорим на въпросите  - Каква е връзката между човека и всеки обект от обкръжаващия ни свят? Какво е общото между мен като човек и неживата природа? По какво хората и камъните си приличат? И отгогорът на най-важният въпрос ще оставим за накрая , а той е - Има ли въобще нещо в този свят, което да не е природа и човека да не е част от него!?!

СРЯДА -20 май- ФЕНТЪЗИ АРТ  - ПРИРОДНИТЕ СТИХИИ – СУПЕР ГЕРОИ

Нека провокация за нашите фантастични герои бъде нашата близка и мила природа. Разглеждайки елементите й отблизо ще ги комбинираме и използваме за шаблони, които ще оживим с помощта на нашето въображение и ще им придадем супер сила.

ЧЕТВЪРТЪК -21 май- ХРАНА ЗА РАЗМИСЪЛ

Всеки от нас, като ОБИТАТЕЛ на своето тяло «природа» има за задача да крепи тънкото РАВНОВЕСИЕ в човешкия организъм и колкото по-съзнателно съблюдаваме ВЪТРЕШНИ ПРОЦЕСИ, толкова по-ясно ще може да открояваме евентуални дисбаланси. Ще проследим тясната взаимовръзка между нашите: ОТРИЦАТЕЛНИ ЕМОЦИИ – ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ– ВЪТРЕШНИ ОРГАНИ – И ВКУСОВЕТЕ НА ХРАНАТА, което напълно естествено ще ни отведе до знанието КАК да УРАВНОВЕСЯВАМЕ СЕБЕ СИ чрез ХРАНАТА. Хармонията в нас е важна и без нея по-нататъшното развитие не е лесна задача.

ПЕТЪК -22 май- КАК ДА СЕ ГРИЖИМ за СЕБЕ СИ И СВЕТА?

Всеки ден човечеството все повече проумява колко важно и жизненонеобходимо е да се обърне внимание на грижата за себе си и света. Става все по-ясно, че ако не започнем да прилагаме екологичните си познания и здравословни навици, неминуемо ще достигнем до кризи в природата и лошо здраве. Затова е изключително важно да разберем  с какви ПРОБЛЕМИ се сблъсква нашата планета и как бихме могли да съдействаме за нейното ЛЕЧЕНИЕ и разбира се, за нашето.

В това занятие ще се запознаем с различни НАЧИНИ, по които можем да се погрижим  за себе си и света. Ще разгледаме вдъхновяващата  дейност на младежите Боян Слат и Грета Тунберг. Ще обменим идеи по темата и ще видим КАКВО Е ВЪЗМОЖНО ДА ПРОМЕНИМ за ПО-ДОБРО!

***

ВТОРА СЕДМИЦА

ВТОРНИК -26 май- НЕВИДИМАТА ПРИРОДА

Това е изключително интересна и любопитна тема, защото ще ни отведе там, където човешките очи не достигат! Ще се потопим на хиляди метри ПОД ЗЕМЯТА, на хиляди мили ПОД ВОДАТА и  хиляди километри на горе КЪМ НЕБЕТО и там ще срещнем с необичайни и ПРИЧУДЛИВИ ФОРМИ на живата природа - животни, насекоми и мокроорганизми! После ще видим "живи" камъни, дървета , които "плачат", гори, които "горят" без огън, ще видим море, в което не се потъва и реки, които   текат "наобратно" и още много интересни неща. Всички тези загадки са причудливи , но всъщност са ИСТИНСКИ ПРОЯВЛЕНИЯ на природата! Тази природа, която наричаме - НЕВИДИМА!

СРЯДА -27 май- СРЕЩИ С ИЗКУСТВОТО

В часовете по изкуство ще си поговорим за рециклирането и за някои художници, които правят RЕCICLE ART. Ще се запонаем и с жанра ПЕЙЗАЖ, кога възниква той и ще създадем пейзаж в стила на ПОАНТАЛИЗМА."

ЧЕТВЪРТЪК -28 май- ХРАНА ЗА РАЗМИСЪЛ

Веднъж постигнали вътрешна хармония, ние сме в пълното си право да проявяваме своя ТВОРЧЕСКИ ПОТЕНЦИАЛ и да бъдем част от заобикалящия ни свят. Точно затова ще насочим вниманието си към ПЕТТЕ ПРИРОДНИ СТИХИИ, които са в един вечен танц на САМОПОРАЖДАНЕ И САМОРАЗРУХА, и ще изучим тяхното взаимодействие и механизъм.

Завършваме там, откъдето започнахме – а по-точно в нашето ТЯЛО – СЪД, в който ПЕТТЕ ПРИРОДНИ СТИХИИ се съдържат и саморегулират взаимно.

ПЕТЪК -29 май- КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ и НАШЕТО БЪДЕЩЕ

В този ден ще се запознаем с феномена  „ИЗМЕНЕНИЕ НА КЛИМАТА“. Същото явление често се нарича и „глобално затопляне. Ще научим кои и какви са основните причинители на климатичните промени. До какво води глобалното затопляне? Какво се променя в света в следствие на този феномен? Как се отразяват измененията в климата на живия свят и въобще, на цялата природа.

Въпросът е ключов, защото именно ТЕЗИ ПРОМЕНИ ЧЕРТАЯТ ПЪТЯ и рисуват картината на НАШЕТО БЪДЕЩЕ. Ние, хората, можем да УЧАСТВАМЕ активно и съзнателно в този процес  и да сътворим едно изобилно бъдеще в чиста и запазена околна среда.

Екип СИЯЙНИ 

Дати на събитието
 • от 16.30 ч. на 18 май до 17.30 ч. на 18 май
 • от 16.30 ч. на 19 май до 17.30 ч. на 19 май
 • от 16.30 ч. на 20 май до 17.30 ч. на 20 май
 • от 16.30 ч. на 21 май до 17.30 ч. на 21 май
 • от 16.30 ч. на 22 май до 17.30 ч. на 22 май
 • от 16.30 ч. на 25 май до 17.30 ч. на 25 май
 • от 16.30 ч. на 26 май до 17.30 ч. на 26 май
 • от 16.30 ч. на 27 май до 17.30 ч. на 27 май
 • от 16.30 ч. на 28 май до 17.30 ч. на 28 май
 • от 16.30 ч. на 29 май до 17.30 ч. на 29 май

Издателят на "Дневникът на мама и татко" Римембранд ЕООД не носи отговорност за качеството и осъществяването на представеното събитие или услуга, както и за последвала промяна в неговите параметри, дата, час на провеждане и др.

Вижте други

ПлУвАм с МаМа и ТаТи

28 септември 17:00

ПлУвАм с МаМа и ТаТи

ПлУвАм с МаМа и ТаТи

World class spa & fitness - ул. Ралевица 38, хотел Olives - ул. Христо Вакарелски 1А, Spark - ул. Рачо Петков - Казанджията 4, сграда 16/3

Етикети: безопасност, емоционална интелигентност, игра, изкуство, интелигентност, музика, общуване, ранно детско развитие, социални умения, спорт, татковци, физическа активност

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook